Etiquetes

dissabte, 30 de desembre del 2017

PENSANT EN L'ANY NOU




Primer, cal seguir la bonica tradició de desitjar a tothom que ens és proper que l'any que estrenarem sigui un bon any. Salut, amor, alegria i calerons per poder viure dignament. Això és el que vull per parents, amics i coneguts i també pels que ara mateix esteu llegint aquestes ratlles.

Segon: Manifestar un propòsit tal com se sol fer quan comença un nou any: procurar no fer-se"mala sang".

Aquesta expressió la trobo molt encertada per referir-se al malestar físic que produeixen les situacions d'irritabilitat. La sang, si la fem malbé, ens pot posar malalts.

Moltes són les coses que ens poden arribar a irritar i més en aquests temps on són multitud els "irritadors" que des de qualsevol mitjà i a través de l'insult, el menyspreu, la mentida i altres armes destructives volen només provocar ràbia i neguit en els altres, qui sap si amb la malsana intenció de què acabem a bufetades.

Doncs bé, protecció màxima davant d'aquests personatges. Ni cas. Allunyar-nos tant com sigui possible i apropar-nos i escoltar la bona gent que ni hi ha i molta.

Tercer, i sobre el pas del temps, qüestió més que adient per pensar-hi aquests dies, em permeto reproduir dues ratlles de la novel-la "L'inici del capvespre" de l'admirada Júlia Costa:

"El temps passa, la veritat fuig i cada persona es construeix una història a mida, que sigui capaç de suportar. I també els pobles, les pàtries, imaginen els mites, justifiquen les derrotes, glorifiquen les absurdes victòries, esborren les injustícies"

Chapeau, Júlia.